Saturday, November 12, 2011

Promo Tupperware di Petaling Jaya & Semenyih

Promo dan party Tupperware bulan Oktober lalu diadakan di PJ Club, Petaling Jaya (Ahad, 23 Okt 2011) dan Semenyih (Sabtu, 29 Okt 2011). Kedua-dua promo ini memberi satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Ia adalah satu cabaran apabila kita menceburi bisnes.

Di PJ Club, kami telah berada di sana seawal jam 8 pagi. Namun sehingga jam 4 petang, tidak ada tanda-tanda yang kami akan mendapat sebarang sale di situ sehinggalah apabila kami mula mengemas untuk pulang, ada dua tiga orang datang untuk membeli produk yang dijual.Begitu juga di Semenyih, tidak berapa mendapat sambutan, mujurlah ada juga tetamu dan demo tetap diteruskan.


Kedua-dua event ini betul-betul mencabar...rasa macam nak menangis je...namun kata-kata semangat dari upline supaya tidak berputus asa dan selalu berfikiran positif akan dipegang sentiasa.

Antara pengajaran yang perlu diambil ialah:
  1. Kaji event apa yang kita akan sertai dan siapa tetamu yang hadir
  2. Adakah lokasi itu sesuai untuk pasaran
  3. Kesesuaian masa dan tarikh yang dipilih
  4. Siapa golongan sasaran kita.

YA!!! Untuk berjaya, kita kena sentiasa berfikiran positif, tidak cepat mengalah dan berputus asa, rajin dan tekun berusaha serta percaya rezeki itu datangnya daripada ALLAH SWT.

No comments:

Post a Comment